TipVenray TipVenray TipVenray

Uw mening over Venray Aanmelden

11-06-2019

Ziekenhuisvoorzieningen

Publieke raadpleging onder de inwoners van Venray over ziekenhuisvoorzieningen

Horst, 20 juni 2019

Ziekenhuisvoorziening Venray

Onlangs tekende de gemeente Venray en het VieCuri Medisch Centrum een intentieovereenkomst om te benadrukken waarde te hechten aan het behoud van een ziekenhuisvoorziening in Venray. Om deze reden nam Toponderzoek dit onderwerp op in de raadpleging van TipVenray.

Doordat het huidige ziekenhuis in Venray verouderd is, wil het VieCuri Medisch Centrum een nieuwe ziekenhuisvoorziening bouwen. Op deze nieuw te bouwen locatie dienen de volgende ziekenhuisfuncties beschikbaar te zijn: poliklinische zorg, diagnostiek zoals MRI en CT-scans, bepaalde dagbehandelingen, dialyse en bloedafname. Wat er niet zal komen zijn opnamebedden, operatiekamers en een spoedeisende hulp. Specialistische ingrepen zullen in Venlo of Roermond worden ingericht zodat daar de beste zorg geleverd kan worden, het voor- en na traject vindt plaats in Venray.

Ruim drie op de vier respondenten (76%) is blij met het behoud van een ziekenhuisvoorziening zoals hierboven beschreven. 18% van de respondenten geeft aan niet blij te zijn met het behoud van een ziekenhuisvoorziening zoals hierboven beschreven.

Nieuwe locatie ziekenhuisvoorziening

We vroegen de deelnemers van TipVenray naar de ideale locatie voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening. Benieuwd naar deze resultaten? Lees hier de volledige rapportage. 255 respondenten van TipVenray namen deel aan het onderzoek. Hierdoor zijn de resultaten op dit moment nog indicatief en niet representatief.

Alle onderzoeken van het burgerpanel TipVenray zijn te lezen op www.tipvenray.nl. Wilt u ook meepraten en meedenken over de volgende raadpleging van TipVenray? Meld u hier aan voor TipVenray.


Download resultaten