TipVenray TipVenray TipVenray

Uw mening over Venray Aanmelden

26-07-2019

Odapark

Publieke raadpleging onder de inwoners van Venray over Odapark

Horst, 29 juli 2019

Odapark

Het Odapark in Venray werkt aan een telefoon- en tabletapp voor haar museumpark. De gemeente Venray en provincie hebben elk 25.000 euro subsidie gegeven voor de app die meer, met name jonge, bezoekers moet gaan trekken.

Het Odapark in Venray wil de app laten ontwikkelen zodat men alles te weten kan komen over het beeldenbos en de wisseltentoonstellingen. Onderzocht wordt nog of onder meer augmented reality ook in de app ingepast kan worden. Hierbij wordt via het scherm van de telefoon of tablet een laagje over de werkelijke situatie aangebracht (zoals bij Pokémon Go of Snapchat). Daarmee kan bijvoorbeeld getoond worden hoe een kunstwerk tot stand is gekomen.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer één op de vijf respondenten verwacht dat de nieuwe ontwikkelingen meer (vooral jongere) bezoekers zal trekken. 40% van de respondenten antwoordt neutraal en 23% van de respondenten verwacht niet dat er door de nieuwe ontwikkelingen meer bezoekers komen.

Ook over de toevoeging van augmented reality is men verdeeld. 20% is het (zeer) eens met de stelling dat augmented reality een must is. 13% van de respondenten is het (zeer) oneens. De rest van de respondenten antwoordde neutraal (36%) of schijnt het niet te weten (31%).

Tips

Op de vraag naar tips voor het Odapark om op andere manieren meer bezoekers te trekken geeft 34% van de respondenten ook daadwerkelijk een tip. Benieuwd naar deze tips? Lees hier de volledige rapportage.

Het onderzoek van TipVenray over het Odapark is ingevuld door 238 respondenten woonachtig of werkzaam in de gemeente Venray. De resultaten geven een indicatie maar zijn momenteel nog niet representatief.

Alle onderzoeken van TipVenray zijn te lezen op www.TipVenray.nl. Wilt u in de volgende raadpleging ook meepraten en meedenken? Meld u hier aan voor TipVenray.

 

 

 


Download resultaten